HAFIZ MUSİKİŞİNASLAR

HAFIZ MÛSİKÎŞİNASLAR

Türk Din Mûsikîsi formları içerisinde Cami mûsikîsinin önemi büyüktür. Tarihî sürece bakıldığında cami ve tekkeden yetişen mûsikîşinasların ekseriyetinin Kur’an hafızları olduğu ya da hafız olmasalar da onların cami ve tekkede görev yaptıkları anlaşılmaktadır. Bu hafızlar, gerek kendi dönemindeki musikişinaslara gerekse kendinden sonra yetişen diğer musikişinaslara örnek olmuşlardır.

Eser, hafız mûsikîşinasların bu kıymetli katkılarını, sadece okuyuş tarzı, tavır ve üslubu ile kalmayıp besteledikleri ya da derledikleri eserlerle birlikte zikrederek, onların sadece icracı olmadığını, aynı zamanda onların bestekârlık yönünün de bulunduğunu göstermektedir.

TEKNİK ÖZELLİKLER:

Yayın Tarihi: 2021

Baskı Sayısı: 2. Baskı

Gen. Yay. Num. : 1999

Dil: Türkçe
Sayfa Sayısı: 170

Ebat: 13,5x21,5cm

Cilt Tipi: Karton

Yazar: Doç. Dr. Fatih KOCA

ISBN: 978-625-435-038-2

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Döner Sermaye Daire Başkanlığı © 2018. Her hakkı saklıdır.

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.