NAMAZ VE KURAN

55,00
38,50
%30
VAR
+ -
Favorilere Ekle Fiyatı Düşünce Haber Ver

NAMAZ VE KURAN

Namazda Kur’an okumak icma ile farz; Kur’an’ın herhangi bir dil ile tercümesine Kur’an adını vermek, aynı şekilde icma ile caiz değildir. Yine, namazda Kur’an yerine Kur’an’ın tercümesini okumanın caiz olmadığı da bütün fıkıh mezheplerinin ortak görüşü ile sabittir. Bundan dolayı namazda Kur’an’ı bırakıp da Kur’an yerine tercüme okumak namazı şeri konumundan uzaklaştırmak, onu hafife ve eğlenceye almak anlamını içerir.

Eser, 1926 yılında bir Cuma namazının Kur’an’ın tercümesiyle (Türkçe)  kıldırılması eyleminden yola çıkarak bunun caiz olmadığı üzerine Türkiye Cumhuriyeti’nin üçüncü Diyanet İşleri Başkanı olan Ahmet Hamdi Akseki tarafından delilleriyle kaleme alınmıştır.


 

Özellik Değer
Barkod 9789751952578
Basım Tarihi 2023
Baskı Sayısı 3
Dil Türkçe
Hazırlayan Doç. Dr. Halil ALTUNTAŞ
Kapak Bilgisi Karton Kapak
Kategori Genel
Müellifi Ahmet Hamdi AKSEKİ
Sayfa Sayısı 110
Ürün Ölçüsü 135*210

Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.

Güvenlik Kodu

Bunları da Beğenebilirsiniz

128Bit SSL, Visa, Mastercard

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Döner Sermaye Daire Başkanlığı © 2018. Her hakkı saklıdır.

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.
Yukarı Çık