DİN GÖREVLİSİ REHBERİ

Yeni
Yazar :

DİN GÖREVLİSİ REHBERİ

Mescid-i Nebevi’nin din hizmeti fonksiyonu günümüzde cami merkezli olmak üzere, Başkanlığımız personelince yürütülmek­tedir. Başkanlığın her kademesinde görev yapan personelimiz, esasen birer din görevlisidir. Ancak, din görevlisi denildiğinde toplum nezdinde daha ziyade imam-hatip ve müezzin kayyımlarımız, başka bir ifade ile cami görevlilerimiz akla gelmektedir. Zira bu görevlilerimiz doğum, sünnet, askere uğurlama, nişan, düğün, gibi neşe günlerinde; hastalık, kaza, ölüm gibi acı gün­lerinde sürekli halkımızın yanındadırlar ve onlarla iç içedirler.
Din görevlilerimiz bilgi, kültür, irfan ocağı camilerin hocası, topluma muhabbet, kardeşlik, birlik ve dirlik aşılayan örnek şahsiyetlerdir. Camilerimiz de toplumun kalbi mesabesindedir. Kalbin vücuttaki fonksiyonu vücuda hayatiyet vermektir. Vücu­dun değişik bölgelerinde kirlenen kan, toplardamarlarla kalbe gelerek temizlenir ve tekrar vücuda pompalanır. Müminler de sevgi, muhabbet, hikmet dolu mekânlar olan camilerde manevi anlamda hayat bulur ve toplumsal hayata daha diri bir şekil­de dönerler. Zaman zaman modern çağın sorun ve sıkıntılarıyla bunalan, dünyanın bitmez tükenmez meşgalesiyle stres yaşayan insanımız, bu kutsal mekânlardan aldığı haz ve mutlulukla ra-hatlar; dinimizin rahmet yüklü mesajlarını yüklenerek yeni bir canlılıkla topluma katılır.
Din hizmeti sunumundaki haşanda, meslekî bilgi ve birikim ka­dar bu hizmeti sunma usûl ve keyfiyetini bilmek de önem arz eder. İşte böyle bir düşünceden hareketle hazırlanan bu eserde din hizmeti sunan görevlilerimize pratik katkı sağlayacak usûl ve bilgilere yer verilmiştir. Bir rehber kitap mahiyetindeki bu eserin başta cami görevlilerimiz olmak üzere din hizmeti sunumunda bütün personelimize kolaylık sağlamasını ve hayırlara vesile ol­masını Yüce Mevla’dan niyaz ederiz.

TEKNİK ÖZELLİKLER
Eser Dili: Türkçe ve Arapça

Yazar: Prof.Dr. Hayreddin Karaman

Prof.Dr. Hasan Kamil YILMAZ

Doç..Dr. İsmail KARAGÖZ

Doç.Dr. Halil ALTUNTAŞ

Baskı Tarihi: 2016

Ebad: 14 x 21.5 cm.

Sayfa: 235

Kapak: Hard Cover.

T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI © 2018. Her hakkı saklıdır.

Hipotenüs Hipotenüs E-Ticaret Sistemleri İle Hazırlanmıştır.